A A A K K K
людям із порушенням зору
Департамент охорони здоров'я Київської Обласної Державної Адміністрації

Хлопчик з Бориспільщини з діагнозом правець у тяжкому стані

Дата: 12.09.2018 17:26
Кількість переглядів: 36

11-річний хлопчик з Бориспільського району нині знаходиться у Київській обласній дитячій лікарні на апараті штучної вентиляції легень. Його діагноз: правець класичний тяжкої форми.

28 серпня дитина наступила на іржавий цвях. Після звернення до медиків за місцем проживання та отримання медичної допомоги повернулася додому. А вже 3 вересня у хлопчини почалися судоми і його терміново було доправлено до Бориспільської ЦРЛ, а після підтвердження діагнозу, до обласної дитячої лікарні. Там одразу було введено імуноглобулін, хлопчика оглянув доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця, який надав свої рекомендації по лікуванню.

Спочатку дитині покращало, однак вже наступного ранку хвороба стала стрімко прогресувати. Основною причиною розвитку правця після отримання травми та його тяжкого перебігу лікарі називають відсутність профілактичних щеплень проти даної інфекції, через відмову батьків дитини.

***
Згідно з календарем профілактичних щеплень планова вакцинація АКДП проводиться малюкам у 2, 4, 6 та 18 місяців. В 6 років АДП, в 16, а також наступні кожні 10 років в подальшому вакцинація проводиться АДП-М.

Абревіатура АКДП розшифровується як Адсорбована Кашлюково-Дифтерійно-Правцева вакцина.

Правець - це небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему і викликає сильні судоми м'язів. У багатьох випадках хвороба закінчується летально.

Все про імунізацію тут: https://phc.org.ua/pages/diseases/immunization

Про захворювання та вакцини: https://phc.org.ua/pag…/diseases/immunization/about-diseases


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора